top of page

Group

Public·29 members
Nicholas Collins
Nicholas Collins

O Trecut Vremea Demult


Jocul Frunza este unul ideal pentru timpul petrecut afara al copiilor, deoarece implica nu doar dezvoltarea unor strategii, ci si multa miscare fizica. Acesta se poate juca si pe asfalt, si pe un loc verde (parc, gradina), cea de-a doua varianta fiind recomandata deoarece copii mai pot cadea in timpul jocului.
O Trecut Vremea DemultPatratica este un joc simplu, asemanator cu fotbalul de picior, destinata pentru timpul petrecut afara. Spatiul de joaca este un patrat care poate fi delimitat, spre exemplu, cu creta, in 4 patrate mai mici. Acestea sunt numerotate de la 1 la 4. Se stabileste prin extragere sau orice alta modalitate, locul fiecarui jucator. Regulile sunt foarte simple:


Jocurile copilariei sunt mostenirea generatiilor trecute, acestea avand rolul de a-i invata pe cei mici cum sa socializeze, sa lucreze in echipe si sa imparta, cum sa isi atinga obiectivul aplicand o strategie, insa fara a-i suprasolicita.


În Europa vrăjitoria era o practică cunoscută, care s-a dezvoltat foarte mult în Evul Mediu. În zona Transilvaniei, desigur că s-a extins puțin mai târziu datorită situației politice existente. Conform dreptului canonic bisericesc, vrăjitoria era menționată de prin secolul al XV-lea. Frica de rău și forțe ale întunericului erau lucruri obișnuite în vremurile de demult ale locuitorilor din actualul Brașov. Vrăjitoria se știe ca fiind un act necurat, prin care oamenii aduceau puteri malefice pe pământ. Că nu a fost un act acceptat este bine cunoscut. Totuși, măsuri împotriva celor care se implicau în astfel de activități au început prin secolul al XVII-lea.


Susceptibile erau și acele femei care, pe lângă aspectele menționate mai sus, reușeau să vindece anumite boli sau afecțiuni, prin diferite leacuri pe care le preparau. Explicația? Doar cele care încheiaseră un pact cu diavolul erau capabile de astfel de puteri. Unele legende din Brașov afirmă că erau frecvente scenele în care multe femei erau trecute printr-un îndelungat proces din cauza acestei acuzații.


De ani de zile. Și nu s-a schimbat nimic, deși totul e diferit. Sunt la fel ca în urmă cu un an, cu cinci, cu douăzeci. Dacă dai la o parte toate straturile de spoială impuse de școală, de modă, de cultura media, de tehnologie; într-un cuvânt, de lumea în care trăiesc, regăsești același tânăr frumos, vulnerabil și nebun dintotdeauna la vârsta asta a creșterii aripilor. Te regăsești pe tine, cel de demult.


Sute de bucătari amatori au participat la tradiţionalul "Festival al cartofului" ţinut la Miercurea Ciuc. Bucatele pregătite au fost gulaşurile sau tocăniţele din cartofi, la care s-au adugat condimente dintre cele mai diverse. Peste 70 de echipe s-au întrecut, în încercarea de a le demonstra pofticioşilor că pot prepara cea mai gustoasă mâncare.


Mie mi se pare ca face scoala ca pe vremea noastra. Nu stiu daca e bine sau rau, insa mi se potriveste genul asta de minune. Lucreaza cu ei in plus, ii inscrie la concursuri gen Nomina, Gazeta matematica sau Comper, ii pune la treaba si ii motiveaza in egala masura.


David termina cursurile la ora 12, apoi pana la ora 14 este inscris la programul Scoala Dupa Scoala, unde face teme si activitati cu doamna invatatoare si la ora 14 este luat de bunici. SDS este un program gratuit in scoala Sf Andrei unde invata David si au inclusa chiar si o masa. Pana acum doi ani aveau catering cu mancare calda, de anul trecut insa au trecut pe varianta sandwich-uri cu piept de pui, carnaciori sau hamburger. Aproape de fiecare data vine cu sandwich-ul neatins, insa e bine de stiut ca in caz de forta majora au ce manca. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page